• Dansk
    • English
    • German

Seværdigheder

Seværdigheder og oplevelser i Faxe
og nærområder.

Heri finder du guiden til hvilke spændende seværdigheder og oplevelser Faxe og omegn har at tilbyde, mens du besøger Danhostel Faxe Vandrerhjem.
I guiden har vi alt fra smukke slotte, forlystelsesparker til museum.

Faxe Kalkbrud ligger lige ved døren og er Europas største og mest betagende kalkbrud. Her skal man bestemt ikke snyde sig selv for den helt utrolige oplevelse det er, at gå rundt på bunden af et 63 millioner år gammelt hav, hvor både hajer, krokodiller og blæksprutter svømmede rundt mellem de smukke koraller. Ydermere er det muligt at låne hammer og mejsel på Geo museum, der ligger overfor Danhostel så i selv har mulighed for at finde havets skjulte skatte, i form af fx hajtænder, koraler og mange andre fossiler.


Faxe Geo museum byder på en rejse tilbage i tiden, her findes der blandt andet fossiler fra de mange forskellige dyrearter, der svømmede rundt i Faxe kalkbrud for 63 millioner år siden

 


 Telefon:5671305
 Adresse: Østervej 2, 4640 Faxe

Besøg Faxe Geo Museums hjemmeside.


Biograf Kanten. Klods op af Faxe Geo museum og Danhostel Faxe, ligger biograf Kanten. Her kan du nyde en god film med Danmarks bedste udsigt over Faxe kalkbrud, biografen blev i 2010 kåret til årets bedste biograf og er helt sikkert og et besøg værd. Besøg hjemmesiden og se hvilke film der går i biografen.


Telefon: 56713051
Adresse: Østervej 2, 4640 Faxe
– Besøg Biograf Kantens hjemmeside.


Gisselfeld Kloster.
Vil du besøge en vaskeægte velbevaret renæssanceborg, så er Gisselfeld Kloster og blomsterpark lige noget for dig. Navnet kan føres tilbage til år 1370. Men bygningerne, der i dag står på området, blev bygget i perioden 1547 til 1575 af Danmarks rigshofmester, Peder Oxe. Gisselfeld kloster har faktisk aldrig fungeret som kloster derimod har det været et forsvarsanlæg med ringmur, vindebroer, skydeskår og voldgrav. I dag er klosteret et af Danmarks største godser med et samlet areal på 3850 hektar land. Nyd områdets smukke slotspark med de mange karpedamme og havens botaniske sjældenheder.

Besøg Gisselfeld Klosters hjemmeside for åbningstider.  


Nyd en dag med nostalgi og hyggeligt samvær med familie og venner. Faxe Ladeplads Miniby og park er en turistattraktion, som er et besøg værd for hele familien, venner og bekendte. Få en nostalgisk oplevelse og tag tilbage til 1900-1920’erne ved at gå en tur i den realistiske og flotte Miniby, der fremstiller datidens Faxe Ladeplads i målestok 1:10. Få et historisk indblik i livet i byen ved at læse ”den historiske tavle”, der indeholder information om byen fra dens begyndelse for mere end 160 år siden.

 

Telefon 56716791
Adresse Havnevej 11,
4654 Faxelade plads.

 


Kalvehave labyrintpark er et godt bud på en sjov og anderledes aktivitet for hele familie. I labyrint parken finder du mange forskellige labyrinter til alle aldre og niveauer, blandt andet minefelts labyrinten, kompas labyrinten og væddede løbs labyrinten. Der er også en cafe, picnic areal og flere forskellige spille områder.

 

Adresse Hovvejen 12
4771 Kalvehave
Besøg hjemmeside.


Koldkrigsmuseum er for dig der har en stor interesse for historie. Den Kolde Krig påvirkede enhver, der levede i perioden.

På Koldkrigsmuseum Stevnsfort minder de dig om en historie, som du godt kan huske, men som du slet ikke kender. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en hemmelig brik i Danmarks og NATO’s forsvar.

Halvøen Stevns ville ligge i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfort, og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig. I dag kan du på en guidet tur opleve det underjordiske fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. Ethvert besøg på fortet er en ny og særlig oplevelse.

 Telefon: 56502806
Adresse: Korsnæbsvej 60

Besøg hjemmeside. 


 

Har du hverken højdeskræk eller bange for at udfordre og presse dig selv, så skal du helt sikkert opleve Camp Adventure i Haslev. Oppe i træ toppene er forskellige udfordringer og sjove svævebaner, faktisk har de Danmarks længste svævebane.

Få mere info om åbningstider, booking, priser og muligheder på deres hjemmeside eller telefon.

Telefon: (+45) 38150038
Adresse: Denderupvej 19, 4690 Haslev

Besøg hjemmeside.


 

Prins Carls Skole museum    

Den 29. juli 1814 fik Danmark sin første skolelov, men allerede i løbet af 1600-tallet blev enkelte skoler indrettet med den hensigt at skaffe mulighed for undervisning af almuens børn. I mange år blev Prins Carls Skole i Store Torøje mellem Faxe og Store Heddinge anset for at være den ældst bevarede landsbyskole i Danmark, men undersøgelser, som Nationalmuseet foretog for nogle år siden, har dog vist, at denne “titel” med rette må tillægges Rasmus Svendsens Skole i Faxe.

For nærmer åbningstider og booking  Tlf. +45 56508328
Nordhøjvej 6, 4640 Faxe       
Besøg hjemmeside. 


Blåbæk Vindmølle er bygget som hjælpemølle for Blåbæk Vandmølle og står på bakken ved siden af vandmøllen. Det var møller Schiøler, der fik ideen til at opføre en vindmølle som hjælpe mølle for sin vandmølle, der kunne have problemer i tørre somre. Han måtte ansøge både herskabet på Rosendal gods og kongen om tilladelse. Kongen skulle høres, da mølleprivilegiet stadig eksisterede.

Møllen blev bygget på kampestensgrund af godt ege- og fyrretømmer med vinger på ca. 20 meter og tækket med strå.

Møllen er privat ejet og har derfor igen åbningstider. Det er derfor heller ikke muligt at komme helt ind i møllen. Dog stadig et besøg værd, hvor man kan beundre den gamle mølle udefra. Hvis større selskaber vil have en privat rundtur ved møllen kan du ringe på nedstående nummer og høre om mulighederne.

Telefon: (+45) 56 73 00 70         
Besøg hjemmeside. 


Golf i Rønnede. Golf er sjovt, men udfordrende! Lad din næste familiesammenkomst begynde i Rønnede Golf klub Det kræver ingen særlige forudsætninger – blot lysten til at slå til en bold sammen med gode venner og familie.

Deltagerantal: Min. 4 personer – Max. 36 personer. Varighed: ca. 2-3 timer. Pris: kun Kr, 175,- pr person. Tilkøb af udstyr er også muligt på stedet.

Telefon 44 40 09 07

Højen 3
4683 Rønnede

– Besøg hjemmeside. 


 Bonbonland er en af Danmarks sjoveste forlystelsesparker. Her er stor underholdning for både store og små. Prøv for eksempel de mange rutchebaner, legepladser med hoppepudder og bonbonlands mange madsteder. Så vil i på en tur i aldrig glemmer skal i helt sikkert besøge bonbon-land!

Åbningstider er forskellige.
Besøg hjemmesiden for at finde åbningstider og adresse. 

 


Gå heller ikke glip af disse oplevelser:

 

 

Links til oplevelser på Sydsjælland og i København:

 

dmi-logo

Nyheder

Café Udsigten

Café Udsigten Åbningstider: Alle dage 10-20

Velkommen til Danhostel Faxe

På kanten af Faxe Kalkbrud byder vi hjertelig velkommen til overnatning i vores gode og moderne værelser.

Vi anvender cookies til at forbedre oplevelsen på vores side.

Du accepterer ved at fortsætte