• Dansk
    • English
    • German

Den sociale virksomhed

Faxe Vandrerhjem er også en social virksomhed

Faxe Vandrerhjem er et helt moderne vandrerhjem med meget fine faciliteter og vi har omkring 6.000 overnattende gæster årligt og rigtig mange, der deltager i daglige møder, kurser og konferencer.

Faxe Vandrerhjem er imidlertid meget mere end det. Faxe Vandrerhjem er også en social virksomhed.

Indenfor Faxe Vandrerhjems gode rammer udfolder vi en målrettet indsats for unge og voksne mennesker, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet. Jf. lov om Social Service. Desuden har vi praktikforløb for elever der tager en særlig tilrettelagt uddannelse (STU).

At være en social virksomhed betyder i praksis, at alle medarbejdere og elever er en aktiv del af hverdagen på Faxe Vandrerhjem.

Selve beskæftigelsen eller praktikforløbene varetages af vores engagerede faglærte personale, der har både praktiske og pædagogiske uddannelser, hvilket er en stor styrke i det daglige arbejde på Vandrerhjemmet.

Vi udarbejder målrettede kompetence- og udviklingsplan for hver enkelt medarbejder/elev og arbejder meget målrettet på, at hele kompetenceudviklingen har fokus på ”det normale liv”, der jo rummer flere sfærer: at gå på arbejde, at have et fritidsliv og at forstå, hvordan verden er skruet sammen.

At være en social virksomhed betyder i praksis, at alle personaler, medarbejdere og elever er en aktiv del af hverdagen på Faxe Vandrerhjem. Alle kender vores sted godt og kan være behjælpelige med at gæsterne finder sig til rette.

Faxe Vandrerhjem består af mange byg­ninger og vi har meget udenomsplads. Det giver arbejde indenfor mange områder i det daglige.

  • Håndværk/pedel/serviceområdet, hvor man arbejder med vedligehold af bygninger både ude og inde samt transport af de lidt ”tunge” opgaver med flytning/omrokering af møbler, borde, stole m.v.
  • Det grønne område, hvor der arbejdes med vedligeholdelse af belægning, have, græsarealer, træer og buske og blomsterbede.
  • Selskabs/tjenerholdet, har en vigtig rolle ved kurser, møder og fester. De sørger for al klargøring til arrangementerne, lægger duge på, folder servietter og dækker op, serverer mad og drikkevarer og er med til at rydde af efter arrangementerne. Herunder hører også udsmykning i form af blomster, dekorationer som vi selv laver m.v.
  • Køkkenområdet, hvor der i vores store køkken laves mad til vores gæster og til os selv. Køkkenet ledes af vores meget erfarne kok, som gerne lærer fra sig til køkkenholdet, der er med til at lave alt fra store middage til frokostanretninger og lagkager til vores mange gæster. Vi bager ligeledes en del brød og kager selv til møder, bisættelser m.v.
  • Værelses- og lokaleservice, hvor vi dagligt har mange opgaver på værelser, hvor kursister og turister overnatter. Alle værelser og lokaler skal naturligvis være rene og pæne og vores medarbejdere sørger for rengøring af værelserne efter hver gæst og der ordnes sengetøj og toiletter. Serviceholdet rengør endvidere kursuslokaler og klargør dem til nyt besøg. Herunder hører også tøjvask, strygning m.v.

Hvis man har lyst og mod på det kan man også som medarbejder få lov at holde foredrag for gæster eller være guider rundt på området omkring vandrehjemmet – alle er som sagt en levende del af det dynamiske Vandrerhjem som vi er hos os.

 

Nedenfor er forskellige Videoklip fra Danhostel Faxe Vandrerhjem

 

Indvielse af Prismet ved Danhostel Faxe

Præstentation af Danhostel Faxe

Vi anvender cookies til at forbedre oplevelsen på vores side.

Du accepterer ved at fortsætte