• Dansk
    • English
    • German

DEN SOCIALE VIRKSOMHED

Danhostel Faxe Vandrerhjem er mere end bare et overnatningssted!

Udover at drive et vandrerhjem, er vi også et uddannelses- og kompetence center.
Vi har gennem mere end 30 år, været en social virksomhed/beskyttet beskæftigelse for mennesker med særlige behov – f. eks. unge og voksne mennesker, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller særlige sociale problemer ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet.

Vores medarbejdere og praktikanter er en aktiv del af vores hverdag.
De varetager arbejdsopgaver inden for alle områder som servering, køkken, café, rengøring og vedligeholdelse af vores udendørs arealer.
Vi udarbejder målrettede kompetence- og udviklingsplaner for hver enkelt medarbejder og elev. Vi arbejder meget målrettet på, at hele kompetenceudviklingen har fokus på “det normale liv”, som at gå på arbejde, at have fritidsliv og forstå, hvordan verden er skruet sammen.

Vi er meget stolte af vores medarbejdere, der går til opgaverne med stort gå-på mod.
Det tætte samarbejde mellem driften og den sociale virksomhed er med til at gøre Danhostel Faxe til en rummelig og samfundsbevidst arbejdsplads, der i høj grad fortæller “den gode historie”.

Social virksomhed Danhostel FaxeSocial Virksomhed Danhostel FaxeSocial Virksomhed Danhostel FaxeSocial Virksomhed Danhostel Faxe

 

 

 

 

DE FORSKELLIGE ARBEJDSOMRÅDER

  • Håndværk/pedel/serviceområdet, hvor man arbejder med vedligehold af bygninger både ude og inde samt transport af de lidt ”tunge” opgaver med flytning/omrokering af møbler, borde, stole m.v.
  • Det grønne område, hvor der arbejdes med vedligeholdelse af belægning, have, græsarealer, træer og buske og blomsterbede.
  • Selskabs/tjenerholdet, har en vigtig rolle ved kurser, møder og fester. De sørger for al klargøring til arrangementerne, lægger duge på, folder servietter og dækker op, serverer mad og drikkevarer og er med til at rydde af efter arrangementerne. Herunder hører også udsmykning i form af blomster, dekorationer som vi selv laver m.v.
  • Køkkenområdet, hvor der i vores store køkken laves mad til vores gæster og til os selv. Køkkenet ledes af vores meget erfarne kok, som gerne lærer fra sig til køkkenholdet, der er med til at lave alt fra store middage til frokostanretninger og lagkager til vores mange gæster. Vi bager ligeledes en del brød og kager selv til møder, bisættelser m.v.
  • Cafédrift, hvor man tilbereder mad, står ved kassen, vasker op, fylder op og servicerer vores kunder.
  • Værelses- og lokaleservice, hvor vi dagligt har mange opgaver på værelser, hvor kursister og turister overnatter. Alle værelser og lokaler skal naturligvis være rene og pæne og vores medarbejdere sørger for rengøring af værelserne efter hver gæst og der ordnes sengetøj og toiletter. Serviceholdet rengør endvidere kursuslokaler og klargør dem til nyt besøg. Herunder hører også tøjvask, strygning m.v.

Hvis man har lyst og mod på det kan man også som medarbejder få lov at holde foredrag for gæster eller være guider rundt på området omkring vandrehjemmet – alle er som sagt en levende del af det dynamiske Vandrerhjem som vi er hos os

ER DU FØRTIDSPENSIONIST?
Hvis man er førtidspensionist er man i målgruppen for at kunne have et arbejde ved os, og vi har ledige pladser.
Ring endelig og få en aftale og prøv en praktik, så hjælper vi med kontakt til kommune, sagsbehandler osv.
Kontakt Morten Romme på telefon 20899422.

 

VIDEO

VI ER VANDRERHJEMMET

Indvielse af Prismet ved Danhostel Faxe

Præstentation af Danhostel Faxe